ceturtdiena, 2011. gada 21. jūlijs

Upeņu kūka ar cepurīti

Šī kūka ir no kāda norakstīta, bet nezinu tieši no kā...bet tas netraucē tev šo kūku uzcept!! :)

Pamatam:
150 g sviests
100 g cukurs
100 ml piens
350 g milti
3 olu dzeltenumi
3 tējkarotes cepamā pulvera
mazliet vaniļas cukura/vanilīnu/vaniņas esenci

Cepurītei:
3 olu baltumi
100-150 g cukura

+400 g upenes

Vispirms sajauc kopā slapjās izejvielas, tad sausās un beigās visu sajauc kopā. Mīkla nesanāk ne lejama (slapja), ne klājama (sausa), tādēļ nestreso, ja liekas, ka nav kaut kas kārtībā. Viss ir ok!! Ieliek mīklu ietaukotā formā-ņēmu ar noņemamām malām formu, kādi 26 cm diametrā. Uzber virsū upenes. Saputo cepurītes sastāvdaļas un uzklāj pa virsu ogām. Liek cepties uz kādiem 180-200 grādiem 40-50 minūtes (skaties pēc bezē krāsas-lai nesadeg!).

1 komentārs:

  1. Izskatās tik kārdinoši, vajag obligāti pamēģināt sataisīt mājās

    AtbildētDzēst