Smieklīgi skan, ne?? Bet nu tā nu tas ir, ka latviešu valodā turku zirņus sauc par auna zirņiem. Parastajos Rimi diez vai būs atrodami, taču lielākajos Rimi un Maxima, Stockmann, centrāltirgū (uz svara), Gemosā, utt. noteikti būs.
Šoreiz taisu mājas humosu:
150 g turku zirņu (nevārīti)
100 ml kaņepju eļļa (var izmantot arī citu)
4 ķiploku daiviņas
1/2 citrona sula
sāls, pipari
Zirņus izmērcē vismaz diennakti un vāra kā norādīts, kamēr mīksti. Nokāš un pielej eļļu, citronu sulu un pārējās sastāvdaļas- sablenderē kopā. Glabā ledusskapī!
Runājot par kaņepju eļļu- lietojam Latvijas preci- JoLive Kaņepju eļļa, kas nopērkama, piemēram, Avokado.
Lieliska "smēre" uz maizītes!!
Cik ilgi tādu drīkst uzglabāt?
AtbildētDzēstJāēd nevis jāuzglabā :)
DzēstA ja es esmu tāda tipa cilvēks, kas taisa daudz un ilgam laikam ?
DzēstKā pastēte sanāk?
AtbildētDzēstKāpēc tāds nosaukums?
AtbildētDzēstPamēģināju, ļoti labi sanāca.
AtbildētDzēst