piektdiena, 2010. gada 3. decembris

siera kraukšķi

250 g kviešu milti
4 ēdamkarotes sviests
200 ml  skābais krējums vai bezgaršas jogurts
1 glāze rīvēts cietais siers (parmezāna tipa)
sezama sēklas
sāls, pipari, timiāns

Samīca mīklu (zini- jo ilgāk mīca, jo labāka sanāk!) no miltiem, sviesta, krējuma/jogurta un siera. Pašās beigās pieviento garšvielas.
Nober virsmu ar miltiem un izrullē mīklu plānu ar rulli (ja planāka, jo garšīgāki cepumiņi).


Lai grieztu cepumus, ir nepieciešams vai nu kāda formiņa, ar ko izspiest cepumus, vai arī, piemēram, picas nazis (apaļais). Es griezu rūtiņas ar picas nazi


Uz plāts liek tuvu vienu pie otra, jo neuzplūšas un neizplūst! Cep 200 C 10-15 minūtes (man patīk brūnāki-kraukšķīgāki!).

3 komentāri: