Galvenais šajā receptē, ka it kā vāram jēru buljonā, bet varam gan jēru, gan buljonu izmantot atsevišķi, ja gribas.
1/2 kg jēra gabals (es ņēmu filejas veidīgo)-sagriež šķēlītēm, ar nazi mazliet sadursta, lai mīkstāks izvārās.
+
Buljonam:
pāris graudi baltie pipari
2 ēdamkarotes sinepju sēklas
1 sīpols sagriezts 4 daļās
1 burkāns sarīvēts
1/2 selerijas sakne sarīvēta
1 tējkarote kumīns
1/2 tējkarote kardamons
pāris lauru lapas
pāris krustnagliņas
svaigie pētersīļi (nogriezu kātus lapām) buntīte
pāris ķiploku galviņas
sāls pēc nepieciešamības
1-2 tējkarotes pipari (melnie)
Tagad tik saliek visu katlā, uzlej ūdeni un vāra. Atcerieties, ka jērs nav vista-nebūs gatavs pēc 15 minūtēm, bet nu stunda arī nav jāvāra :)
To visu var ēst, piemēram, ar nūdelēm, uzlejot buljonu kopā ar visiem biezumiem (tā teikt- alternatīva latviešu iemīļotajām, bet neciešamajām miltu mērcēm) un klāt pieliekt jēra gabaliņu.
Tāds kārtīgs un veselīgs (jo nav jau tā treknaķā gaļa) latviešu ēdiens Ziemassvētku galdam!
AtbildētDzēstŽēl , ka nav foto :(
AtbildētDzēstŠis varētu būt ļoti garšīgs, ja jēra gaļa cieņā. Paldies, noteikti izmēģināšu!
AtbildētDzēstInteresanti vai ta var izbēgt no jēra piegaršas mutē?
AtbildētDzēst