svētdiena, 2011. gada 2. janvāris

Marcipāna-plūmju končītes

Šīs taisīju dāvanām uz Ziemassvētkiem, bet mierīgi var taisīt arī ikdienā vai kādam uz dzimšanas/vārda dienu.

tumšā šokolāde
marcipāna masa (nopērkama Gemosā)
žāvētas plūmes
mazliet rums

Produktu daudzumus nerakstīju apzināti, jo ir tā, ka marcipāns ir vajadzīgs tik bļodiņas, cik bļodiņas būs plūmes. Tā teikt- produkti ir vajadzīgi pusi uz pusi (ne svara ziņā). Plūmes aplej ar rumu, lai savelkas un paliek mīkstas. Sagriež marcipānu gabaliņos. Izkausē karstā ūdens peldē šokolādi, kurā būs jāmērcē marcipāna bumbiņas. Kad plūmes mīsktas, nolej rumu un samīca kopā plūmes un marcipānu un uztaisa frikadeļu lieluma bumbiņas. Ja rokas būs sausas, būs vieglāk virpināt.
Kad bumbiņas savirpinātas, sākam mērcēt šokolādē. Uzdur bumbiņu un bambusa kociņa un iemērc šokolādē, pēc iespējas vairāk notecina šokolādi un liek uz plāts, kas apklāta ar foliju. Pēc iespējas ātrāk plāti liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.




 Ja končītes dāvināsiet, ir skaisti salikt tās brūnā papīra turziņās, kuras par 3 santīmiem var nopirkt Baltijas papīra veikalā Tērbatas ielā (Stabu ielas krustojums) un apsiet ar lina aukliņu.

3 komentāri: