Šī kūka tika cepta visos manas bērnības svētkos, bet nekad neapnika. Jāatzīstas, ka mamma kūku sen nav cepusi:( ceru, ka viņa šo ziņu izlasīs:)))) Bet tagad šo kūku cepu es!
kūka ir "melnbalta"-viena kārta balta, viena melna, viena atkal balta, otra atkal melna. Kuru likt pirmo-balto vai melno- paliek jūsu ziņā.
Baltā kārta:
1 glāze cukurs
1 glāze miltu
2 olas
1 glāze skābais krējums
1 tējkarote etiķis
1 tējkarote sodas
Sajauc bļodā visas sastāvdaļas, izņemot etiķi un sodu, kurus pievieno pirms liešanas formā. Lej kūku formā (ar noņemamām maliņām) un cep kamēr gatavs. Kā var zināt, kad gatavs? jāiedur ar koka irbulīti un ja mīkla nelīp klāt-ir gatavs!
Brūnā kārta:
Tieši tās pašas sastāvdaļas, kas baltajai kārtai, tikai klāt- 3 ēdamkarotes kakao
Arī šo liek kūkas formā un cep tāpat kā balto kārtu.
Ja runājam par to kā uzcept šīs divas kārtas- iesaku vispirms uzcept vienu kārtu, tad nākamo un pirms kūkas taisīšanas ļaut tām atdzist, lai pildījums nekustu.
Pildījums: tas tiks smērēts starp kārtām.
1 vai pusotra glāze cukurs un tikpat glāzes skābais krējums. Samaisa kopā un ir pildījumam paredzētā masa.
Krēms virsai:
50 g (apm.puspaciņa) sviests
1/2 glāze cukurs
pusglāze krējums
4 ēdamkarotes kakao
Liek visu trauciņā, kuru jāliek karstā ūdens peldē un jāmaisa kamēr izkūst un sāk veidoties "šokolādes masa".
Kūkas "celšana":
Liek pirmo kārtu, virsu nosmērē ar pildījuma masu bagātīgi, lai kūka nebūtu sausa, tad liek nākamo kārtu un atkārto visu līdz visas kārtas uzliktas. Uz pēdējo kārtu pildījuma masa nav jāliek. Tad krēmu lej uz kūkas un mēģina nosmērēt ar to arī kūkas maliņas.Pa virsu var uzbērt šokolādes skaidiņas, ogas vai nebērt neko.
Lūk manis ceptās kūkas bildīte, lai redzat kādai kūkai ir jāizskatās:
Lai gan esmu paēdusi, siekala man notecēja :))
AtbildētDzēstIzskatās pasakaini!!!
AtbildētDzēstTiešam izklausās dievīga ...
AtbildētDzēstŠovakar izmēgināsim!)))
AtbildētDzēst