svētdiena, 2010. gada 12. decembris

Vairāk saules pasta

Jau  labu laiku gaidīju, kad atvērsies "Vairāk saules" pastas "veikaliņš" Centrāltirgus dārzeņu-sakņu paviljonā. Nu tas ir noticis!!!Saucas- PASTARELLIA  un tur pieejama svaiga pasta, pesto mērcītes, u.c. lietiņas, kas sader kopā ar pastu.
Parastie tagiatelle makaroni ar klijām maksāja 3 Ls/kg, kas bija no lētākā gala. Dārgākie bija ap 8-9 Ls/kg- ravioli ar baravikām, piemēram.
Pati nopirku ravioli ar spinātiem un sieru (4.90 Ls/kg) un teikšu, ka bija gardi.

Vecie labie franču sieri

Esmu jau iepriekš stāstījusi par franču sieru kioskiņu Centrāltirgū, kur ievērojami lētāk nekā veikalā var nopirkt gardus franču sierus. Šoreiz paņēmu 2 jaunus brie sierus:



Varu tikai vēlreiz "uzlielīt" pārdevējus par tik labu sieru "piegādi" latviešiem iekš Centrāltirgus :))) Runājot par cenām- pirmas siers Le coq maksāja 0.84 Ls (200 g kastītē), otrais siers Le Maubert maksāja 2.20 Ls (400 g iepakojumā). Tiešām ļoti garšīgi!!

otrdiena, 2010. gada 7. decembris

arābu maize ar persilādi

Visu darām tāpat kā receptē par ķiplokaino arābu maizi, tikai ķiploku vietā uzberam Santa maria persilādi. Rezultāts citādāks, bet tik pat garšīgs!!
Pirms cepšanas:

 Pēc cepšanas:

Nāk Ziemassvētki!

Ar steigu tuvojas Ziemassvētki! Lai gan man nepatīk svētki (ja nu vienīgi brīvdienas, kas nozīmē, ka nav jāiet uz darbu), tomēr mēdzu tiem gatavoties, jo ir cilvēki, kurus gribu sevišķi iepriecināt! Arī šogad esmu izdomājusi foršas dāvaniņas, kas noteikti nebūs jaunākais iPhone/wiitendo vai tamlīdzīgas lietas...
Šī gada dāvaniņas, protams, laikus šeit neielikšu, bet dodu ieskatu kā mēs pagājušajos svētkos ar ģimeni pastrādājām, lai taptu, kas ļoti skaists!
Vajag tikai labu ideju- ēdamlietu, ko gatavosi, skaistas kastītes un uz priekšu!!

P.S. Receptes ielikšu tuvākajā laikā:)



kastaņpuikas

Nē-šie nav mūsējie kastaņi, no kuriem var taisīt gosniņas! Šie ir uz zoba liekamie:

Kastaņi nopērkami Maximā (piemēram, Ģertrūdes ielas pie Barona centra), Stockmann vai ekoveikalos. Maximā kastaņi maksā 2 Ls/kg (1 kg kastaņi ir padaudz).
Iegriežam kastaņa spicītē (ne galviņā) krustu-pēc iespējas lielāku, jo vieglāk būs nomizot. Liekam cepeškrāsnī ap 200 C uz 20-30 minūtēm. Un tad tik lobam un ēdam!!

piektdiena, 2010. gada 3. decembris

siera kraukšķi

250 g kviešu milti
4 ēdamkarotes sviests
200 ml  skābais krējums vai bezgaršas jogurts
1 glāze rīvēts cietais siers (parmezāna tipa)
sezama sēklas
sāls, pipari, timiāns

Samīca mīklu (zini- jo ilgāk mīca, jo labāka sanāk!) no miltiem, sviesta, krējuma/jogurta un siera. Pašās beigās pieviento garšvielas.
Nober virsmu ar miltiem un izrullē mīklu plānu ar rulli (ja planāka, jo garšīgāki cepumiņi).


Lai grieztu cepumus, ir nepieciešams vai nu kāda formiņa, ar ko izspiest cepumus, vai arī, piemēram, picas nazis (apaļais). Es griezu rūtiņas ar picas nazi


Uz plāts liek tuvu vienu pie otra, jo neuzplūšas un neizplūst! Cep 200 C 10-15 minūtes (man patīk brūnāki-kraukšķīgāki!).

Auna smēre:))

Smieklīgi skan, ne?? Bet nu tā nu tas ir, ka latviešu valodā turku zirņus sauc par auna zirņiem. Parastajos Rimi diez vai būs atrodami, taču lielākajos Rimi un Maxima, Stockmann, centrāltirgū (uz svara), Gemosā, utt. noteikti būs.

Šoreiz taisu mājas humosu:

150 g turku zirņu (nevārīti)
100 ml kaņepju eļļa (var izmantot arī citu)
4 ķiploku daiviņas
1/2 citrona sula
sāls, pipari

Zirņus izmērcē vismaz diennakti un vāra kā norādīts, kamēr mīksti. Nokāš un pielej eļļu, citronu sulu un pārējās sastāvdaļas- sablenderē kopā. Glabā ledusskapī!
Runājot par kaņepju eļļu- lietojam Latvijas preci- JoLive Kaņepju eļļa, kas nopērkama, piemēram, Avokado.
Lieliska "smēre" uz maizītes!!