ceturtdiena, 2011. gada 21. jūlijs

Volfas kabaču-tomātu kārtojums

Šo kārtojumu es taisu katru gadu bez izņēmuma kabaču/tomātu laikā, jo tas sanāk ļoti lēts un ātrs ēdiens:

1 neliels kabacis
4-5 tomāti
5 olas
400 g skābais krējums (ņemu 10-15%)
sauja pētersīļu
sauja smalki rīvēts parmezāna siers (vai līdzīgs)
 sāls, pipari, kurkuma pulveris, čilī un karijs
citas garšvielas pēc patikas

Sagriež kabačus un tomātus šķēlēs, kārto dziļākā cepamveidnē šādi:

Traukā samaisa olas ar krējumu, sieru un visām garšvielām, pievienojot arī pētersīļus, kas sīki sakapāti. Lieku parasti klāt Provansas garšvielu maisījuma no veikala Avokado, bet šeit var likt pilnīgi jebkādas jums patīkamas garšvielas. Pārlej sakārotos kabačus un tomātus ar šķidro maisījumu un liek cepeškrāsnī un 50 minūtēm (atkarīgs no tā cik jums sekla tā forma un cik ātri izcepās masa). Jāskatās, vai olu-krējuma maisījums ir sacepies- tad arī būs gatavs!!!

3 komentāri: