sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Kabaču lazanja

Lazanjai:
lazanjas plāksnes (lietoju 9 plāksnes)

Mērcei:
1 burkāns
pāris seleriju kāti
500 g  kabacis
700 ml ūdens
buljona kubiciņš
2 tomāti
garšvielas (liku Provansas sausās)
timiāna zariņi
sauja svaigs baziliks
kurkuma+karijs+čili puveris

Bešamela mērcei:
700 ml piens
100 g siers
3 ēd.karotes milti
50 g sviests

Sarīvē burkānu, sagriež kabaci, seleriju kātus un liek uz pannas eļļa mazliet apcepot. Ievēro, ka dārzeņus sagriez smalki!! Pievieno ūdeni ar garšvielām, buljonu, tomātus sagrieztus kubikos. Liek sautēties kamēr viss ir mīksts, pārber ar svaigo baziliku.
Bešamela mērcei- izkausē mazā katliņā sviestu, pieber miltus un apbrūnina, lēnām lej klāt pienu- uz mēģināt "likvidēt" kunkulīšus no miltiem. Kad piens sasilis, pieber sieru-lai izkūst.

Cepamformā (ņēmu stikla kantainu formu) ielej kausu ar mērci, tad liek plāksni un lej atkal virsū mērci un pa virsu bešamela mērci, atkārto tāpat- plāksne...mērce...bešamela mērce...plāksne...mērce...bešamela mērce. Pa virsu pārber sieru.


P.S. Bilde diemžēl nav:(

5 komentāri: