otrdiena, 2010. gada 14. decembris

Jēra fileja vieglā buljonā

Galvenais šajā receptē, ka it kā vāram jēru buljonā, bet varam gan jēru, gan buljonu izmantot atsevišķi, ja gribas.

1/2 kg jēra gabals (es ņēmu filejas veidīgo)-sagriež šķēlītēm, ar nazi mazliet sadursta, lai mīkstāks izvārās.
+
Buljonam:
pāris graudi baltie pipari
2 ēdamkarotes sinepju sēklas
1 sīpols sagriezts 4 daļās
1 burkāns sarīvēts
1/2 selerijas sakne sarīvēta
1 tējkarote kumīns
1/2 tējkarote kardamons
pāris lauru lapas
pāris krustnagliņas
svaigie pētersīļi (nogriezu kātus lapām) buntīte
pāris ķiploku galviņas
sāls pēc nepieciešamības
1-2 tējkarotes pipari (melnie)

Tagad tik saliek visu katlā, uzlej ūdeni un vāra. Atcerieties, ka jērs nav vista-nebūs gatavs pēc 15 minūtēm, bet nu stunda arī nav jāvāra :)
To visu var ēst, piemēram, ar nūdelēm, uzlejot buljonu kopā ar visiem biezumiem (tā teikt- alternatīva latviešu iemīļotajām, bet neciešamajām miltu mērcēm) un klāt pieliekt jēra gabaliņu.

4 komentāri:

  1. Tāds kārtīgs un veselīgs (jo nav jau tā treknaķā gaļa) latviešu ēdiens Ziemassvētku galdam!

    AtbildētDzēst
  2. Šis varētu būt ļoti garšīgs, ja jēra gaļa cieņā. Paldies, noteikti izmēģināšu!

    AtbildētDzēst
  3. Interesanti vai ta var izbēgt no jēra piegaršas mutē?

    AtbildētDzēst