svētdiena, 2011. gada 2. janvāris

Strūdele

Šī strūdele ir extra vienkārši uztaisāma, piemēram, darba dienu vakaros, kad negribas ļoti ilgi pabūt virtuvē.

1 lavašs
200 g maskarpone siers
3-4 saujas saulespuķu sēklas
1-2 sauja magoņu sēklas
apm.6 lieli vai 10 mazāki āboli
2-3 ēd.karotes cukurs
200 grozīnes
2 olas
kardamons
kanēlis
muskatrieksts
mazliet sviesta vai eļļas

Uz galda izklāj lavašu, pārsmērē ar maskarponi, pārber ar visām sastāvdaļām, izņemot olas. Olas sakuļ ar roku un pārlej uzbērtajām sastāvdaļām un satin lavašu ruletītē. Būtu labi, ja ruletītes galus saspraustu ar zobu bakstāmajiem kociņiem vai bambusa iesmiņiem.



Pirms likšanas cepeškrāsnī, apsmērē ar eļļu vai sviestu, lai virsa neapkalst. Cep kamēr virsiņa ir brūngana, tad arī iekšā būs ok!

4 komentāri: