trešdiena, 2011. gada 19. janvāris

Vienkāršais bulgura "plovs"

Droši vien, ka ne visi zin, kas ir bulgurs. Tie ir kviešu graudi, kaut kas līdzīgs kuskusam, tikai rupjāki graudi. Vispār baiiiigi veselīgi:) Tā kā man ikdienā patīk ēst kaut ko interesantu, tad bulgurs ir tieši laikā! Bulgura "plovs" ir tik vienkāršs, lai to varētu uztaisīt "uz ašo" vakariņās vai līdzi ņemšanai uz darbu!
Bulguru pērku Gemoss bāzē, tā lētāk! Maksā dārgi- 0.5 kg maksā ap latu, bet tur sanāk daudz ēdienreizēm!

bulgurs- 1 maza krūze+2x vairāk ūdens vārīšanai
1 bundža tomātu gabaliņi savā sulā
1-2 lieli burkāni (vai pāris mazāki)
1 paprika
pāris šampinjoni
2 daivas ķiploki
ja vēlies-karote karija pasta
sāls (izmantoju zivju mērci kā aizvietotāju), pipari, ingvera pulveris, šķipsniņa kumīns (romiešu ķimenes, kas dos sevišķu garšu)

Izvāra kuskusu- ņem 2 reiz vairāk ūdens nekā bulgurs, ieber bulguru un vāra apm.7 minūtes. Tad noņem no plīts un uzliek vāku, lai uzbriest (instrukcija ir arī uz paciņas!).
Sacep pannā sarīvētus burkānus, sagrieztu papriku un ķiplokus. Kad tas viss apcepies un mīksts, pievieno šampinjonus, visas garšvielas un vēl mazliet pasutina un galā pielej tomātu "biezenīti".
Tad bulguru pieber mēcei un improvizētais plovs ir gatavs! Manuprāt, vislabāk garšo nākamajā dienā, kad bulgurs sasūcies ar sarkano mērcīti.


Otrajā dienā ēdienam pievienoju vēl gardo Mexican mērcīti no "Biotēkas" (www.bioteka.lv), kuru noteikti iesaku pamēģināt (maksā ap 2 Ls). Šī mērce nav no maigajām, bet arī ļoti asa tā nav! Es teiktu, ka cilvēkiem, kuriem patīk asi ēdieni, šī mērce būs tieši laikā (ne pa asu, ne pa maigu). Un galvenais- mērce ir EKOLOĢISKA, bez nevienas ķīmijas!

3 komentāri:

  1. Tiešām bulgurs jājauc kopā ar kuskusu? Man likās, ka tas gandrīz vai viens un tas pats :D

    AtbildētDzēst
  2. Sataisīju, jo vēlējos kaut ko jaun pagatavot, visiem patika....garda recepte :)

    AtbildētDzēst