sestdiena, 2011. gada 10. septembris

Kuskusa sacepums ar dārzeņiem

Kā man tie kabači un tomāti ir apnikuši!!! Ne jau ēst apnicis, bet ražas kalni gan traucē dzīvot:)) Dace saka, ka kādu dienu es pārvērtīšos par kabaci un man sāk likties, ka tā arī būs...
Atkal viena recepte, lai mazinātu šos ražas kalnus.

Šajā receptē neminēšu daudzumus/mērvienības, jo tas nav svarīgi. Galvenais- lieciet tik cik gribiet!

Mazie kabacīši (sagriezti plānās šķēlēs)
Ķirštomātiņi un/vai sagriezti lielie tomāti
Ķiploku daiviņas
Garšvielas pēc izvēles (tādas kā -baziliks, timiāns, oregano, utml)
Sauja sasmalcinātas karijas lapas (var iztikt arī bez tām!)
Kuskus (jau pagatavots)
olīveļļa
sāls

Saliek visas sastāvdaļas lielā bļodā un samaisa visu kopā, lai eļļa būtu vienmērīgi pa visām sastāvdaļām izlijusi.


Mazliet ietauko cepamo trauku un visu masu liek iekšā cepeškrāsnī uz kādiem 200 grādiem uz kādām 45 minūtēm kā minimums. Gatavību pārbauda pēc kabačiem-ja tie ir mīksti, tad viss štokos! Ja garšo-var pārkaisīt ar sieru, bet man kusis siers liekas briesmīgs:))) Es pārkaisīju ar svaigu timiānu.

3 komentāri: