ceturtdiena, 2010. gada 2. septembris

Vistas-rīsu asā zupa

Mīlu zupas...bet tikai tādas, pēc kurām paliek degoša mute&kuņģis:) Labā nozīmē, protams!
Viena no tām ir šī zupa. Asumu var regulēt ar čilī, karijas pastas un ingvera palīdzību, attiecīgi to daudzumu samazinot.

1 sīpols
2 ķiploku daivas
1 liels burkāns
1/2 sarkanā čili pāksts
īkšķa lieluma ingvers
1-2 ēdamkarotes karija pastas
2 gab. vistas fileja
1-2 saujas rīsi
1 gab.paprika (ņēmu ukraiņu dzelteno papriku)
bundža kokosriekstu piens
no garšvielām: pipari, kaltēts timiāns, muskatrieksts, pētersīļi, kaltēts vai svaigs baziliks (jebkuru no garšvielām var aizstāt ar kādu citu pēc tavas izvēles) 
pussauja karija lapas (ne visiem būs-var nelikt!)
olīveļļa

Katlā, kurā tiks gatavota zupa, ielej pāris ēdamkarotes olīveļļas, samet katlā sagrieztu sīpolu, ķiploku un burkānu. Iztīra čilī pāksti un noteikti izņem tā sēklas, citādi varēsiet spļaut uguni:) nomizo ingveru un sarīvē uz mazās rīvītes. Mazliet apcep visu, pieliekot klāt arī strēmelītēs sagrieztu vistas fileju. Kad taisās gatavs, pieliek karija pastu un visas garšvielas. Tad pielej ūdeni. Taisīju lielajā katlā-zupu 2 dienām. Līdz ar to, lēju gandrīz pilnu katlu, atstājot mazliet vietas, jo pieliekot vistu un rīsus celsies ūdens līmenis katlā:))
Ūdenī iemet arī rīsus un sagrieztu papriku. Saberž plaukstā karija lapas un iemet katlā. Kad uzvārījies-pielej kokosriekstu pienu un mazliet vēl pavāra kamēr met burbuli.

5 komentāri: