trešdiena, 2010. gada 6. oktobris

Centrāltirgus labumi

Vai mēdzat iet uz Centrāltirgu?? Ceru, ka jā:))
Gribēju pastāstīt, ka siera paviljonā ir atvēries (jau kādu laiku) jauns "veikaliņš", kur pārdod ārprātīgi gardus franču sierus!!! Veikaliņš atrodas ejot no ārējās ieejas siera paviljonā (no tās puses, kur ir kanāls) taisnā virzienā-viegli atrast, jo viņš ir tieši taisnajā ejā. Iesaku nomēģināt tur nopērkamo camambert sieru- tur tas ir tūkstošreiz labāks nekā veikalos nopērkamais, turklāt lētāks! Jau tagad saskrēja mutē siekalas no tās garšas...jāskrien uz ledusskapi:))) hi hi hi. Vīrs pa kluso tur bija nopircis arī cieto sieru (protams nosaukumu neatceras!), kas arī bija zelta vērtē, bet to laikam nevaru ieteikt obligāti nopirkt, jo viņš maksāja 12-13 ls/kg :(

Vēl viena lietiņa, ko pēdējo reizi iegādājos ir teļa gaļa. Uhhh cik labs gabaliņš patrāpījās. Un nav nemaz dārgi!! Atnācu mājās apbēru ar piparu maisījumu, pašas sakaltētām timiāna lapiņām un aplēju ar olīveļļu. Nākamajā dienā liku uz pannas pāris minūtes, lai apcepas, bet ne sacepas. Tad izņēmu no pannas, pannā ieliku sīpolu gredzenus un mazliet pasautēju kamēr sīpoli paliek zeltaini. Tad liku klāt gaļiņu un pielēju mazu krūzīti ūdens- un liku sautēties!! Izcili vienkārša recepte-bet garšoja pa pirmo.

Ja sakņu paviljonā meklē labus ābolus. tos tu noteikti atradīsi pie uzraksta "Fišers". Tas onka vēl pagājušo gadu pats tirgoja savus ābolus-deva i pagaršot, i ieteica labākos ābolus tavām vajadzībām. Āboli ir lieliski, un 100% zināms, ka nav atvesti no Polijas, Kīnas utml vietām. Tagad Fišera kungs laikam pieņēmis darbā pārdevēju, kura nav tik kolosāla, kā pats ābolu audzētājs, bet ābolu garša un labums jau nav mainījies:)))

Kādu citu reizi pastāstīšu par citiem tur nopērkamiem labumiem!!!

p.s. Varbūt arī tu vari ieteikt kādu labu lietu iekš Centrāltirgus???

2 komentāri: