pirmdiena, 2010. gada 11. oktobris

lēcu ēdiens

Zinu zinu, ka visiem lēcas asociējas tikai ar tām, kuras liekamas acīs, nevis ar tām, kuras liekamas uz mēles:)) Bet nu šoreiz par tām, kas ēdamas.
Mana interpretācija lēcu virai-
1 krūze (visparastākā) sarkanās lēcas (tik pat labi var ņemt arī citas, piemēram, zaļās)
1-2 ēdamkarotes sezama sēklas
1-2 tējkarotes ķimenes (var jau iztikt bez)
4 daiviņas ķiplokus (ja nepatīk ķiploki kā tādi-var likt mazāk)
pipari, sāls, timiāns pēc garšas
ingvera sakne īkšķa gala lielumā
1 liels vai 2 mazi burkāni
puravs
2-3 ēdamkarotes gī (ghi) sviests***
saujiņa saplūkātas karija lapas
konservētas brūnās pupiņas (tikpat labi var ņemt vārītas pupiņas un baltas)
1 bundža sakapāti tomāti savā sulā (parasti-konservos)

Novāra katlā lēcas (pēc instrukcijas uz paciņas). Tikmēr sagriež visu kas griežams. Iesaku burkānu griezt extra plāni, lai ātri ir mīksts. Tad liek pannā gī sviestu un apcep tajā ķiplokus, puravu, ingveru, sezama sēklas, ķimenes, burkānu un uzbērt piparus, sāli, garšvielas. Kad viss apcepies, pieberam saplūkātās karija lapas un lēcas, kuras jau ir novārījušās. Tad lej klāt tomātus un pupiņas.
Pa virsu lieku diedzētas ķīnas pupiņas, bet tā jau tikai tāda vājība ;)

Šoreiz bildes nav, jo fotoaparātam baterijas nosēdās tieši tājā brīdī, kad ēdiens bija gatavs!

***info par gī sviestu var atrast internetā, piemēram manā mīļākajā kulināriskajā lapā:
http://www.cetrassezonas.lv/lv/produkti/piena_produkti/ingredient.php?id=6526
Nopirkt to var praktiski jebkur, ja vien kārtīgi paskatās!

2 komentāri: