sestdiena, 2010. gada 20. novembris

Rīsu vermicelli (nūdeļu) zupa

Rīsu vermicelli ir ļoti smalkas nūdeles, kas tipiskas Āzijas virtuvei. Tās var nopirkt pat visparastākajos Rimi vai Maximas veikalos-parasti pie Āzijas lietiņām un izskatās tās šādi (es teiktu-gandrīz caurspīdīgi pavedieni):
Tad nu gatavojam nūdeļu zupu!!!
Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
1 puravs
saišķis pētersīļi vai selerijas lapas
2 burkāni
pāris karotītes kaltēts baziliks
1-2 buljona kubiņi (ļooooti ieteicams izmantot bioloģiskos kubiņus, nevis lielveikalu kubiņus!!!)
zivju mērce vai sāls pēc garšas
2 saujas briseles kāposti
3 seleriju kāti
1 ēdamkarote karija pasta
1/3 daļa čili pipars
1/3 paciņa rīsu vermicelli
lauru lapas

Sagriežam vistas filejas un liekam katlā, kurā vārīsim zupu. Katlā jau iepriekš ielej mazliet olīveļļas un uzsildi. Apcep vistas fileju, pieliec klāt karija pastu, čilī, baziliku un pielej tik daudz ūdeni, cik nepieciešams zupai (visi manis nosauktie produktu daudzumi ir priekš pilna katla zupas). Tad saber katlā visus dārzeņus, iepriekš protams burkānus un puravus sagriežot ripiņās un seleriju kātus tāpat. Pieliec arī zaļumus un lauru lapas. Lai vārās!! Gaidi kamēr būs gatavi burkāni un briseles kāposti, kas vārās visilgāk no visām sastāvdaļām.
Apmēram 5 minūtes pirms zupa būs gatava, ieliec nūdeles.
Zupai vari piekost klāt apceptu arābu maizi (skatīt nākamo recepti).

4 komentāri: