pirmdiena, 2011. gada 19. septembris

Reportāža no Pērnavas - papildināta ar foto

Brīvdienās bijām aizbraukuši pie kaimiņiem uz Igauniju. Ar vislielāko interesi apciemoju pāris viņu mazos restorāniņus/kafe, tādēļ padalīšos ar Jums informācijā :)

1.CAFE "SUPELSAKSAD" (Nikolai 32, Parnu) http://www.supelsaksad.ee/ 

Uz šo kafe gāju ar vislielāko interesi, jo iepriekš biju dabūjusi zināt, ka šī vieta ir gandrīz labākā Igaunijā. Kādēļ tik lepni? Tādēļ, ka Supelsaksad (vārds saistīts ar peldēšanos, bet pilnu tulkojumu nezinu) 2010. gadā saņēma Igaunijas iekštelpu arhitektu savienības godalgu ēdināšanas iestāžu interjeru grupā (info no http://www.visitestonia.com/). Ieejot kafē, pirmo ko pamanīsiet būs INTERJERS! Tas tiešām ir apbrīnojams. Kaut kas ļoti līdzīgs mūsu pašu FAZENDAI (Baznīcas/Lāčplēša ielas stūrī). Es dievinu šādus interjerus, un tieši par to bija galvenā prīze :) Bildes varat iečekot šeit:  http://www.visitestonia.com/lv/kafejn%C4%ABca-supelsaksad .
Ko ēst? Izvēle ir pietiekama, bet ne ļoooti liela. Kādam tipiskam latvietim šķistu, ka šeit jau nav ko ēst...bet savā blogā es neuzrunāju tipiskos latviešus :))
Paši ēdām:
1) Lēcu un burkānu krēmzupu ar olīveļļu un parmezānu
2) Pastu ar cūkgaļu un saulē kaltētiem tomātiem
3) Karstos laša salātus ar apceptām kartupeļu daiviņām un kaperu mērci
4) Saldējuma kokteilis ar plūmju sulu.
Kopā samaksājām 20 eiro.

Viss bija vienkārši perfekts! Kādu dienu noteikti ielikšu šeit blogā karsto salātu recepti, jo tajos bija daudz vairāk sastāvdaļu nekā nosaukumā, turklāt viss kopā garšoja dievīgi.
Bija iespējams nobaudīt arī pašceptas kūkas, kas izskatījās pasakaini, bet...mums vēders bija jau pilns :(

2. EKOKAFEJNĪCA "MAHEDIK"/ORGANIC FOOD (Pühavaimu 20, Parnu)  http://ylejoe.eu/mahedik/ 

Ohohooo Pērnavā  atradām arī ekokafejnīcu!! Tā tiešām mani pārsteidza! Ar visu. Interjers bija pasakains (jāteic gan, ka līdzīgs Supelsaksad) un ēdienkarte bija plaša. Nē, šī nebija veģetāra kafejnīca, tādēļ mans vīrs par to uzgavilēja :)
Ēdām sekojošas lietas:
1) tā kā bija brokastis, es ņēmu omleti ar meža sēnēm (sagaršoju alksnenes) un žāvētu gaļiņu, klāt nāca pašcepta griķu maizīte
2) dabīgi raudzētu jogurtu ar ogām un medu
3) bērzu sulu šņabī marinētu lasi ar kartupeļu šķēlītēm un paštaisītu majonēzi
4) melleņu un biezpiena plātsmaizi ar piparmētru tēju uz abiem

Ļoooti patīkami pārsteidza, ka pirms maltītes tika atnesta abiem ūdens krūka ar greipfrūtu un citronu gabaliņiem iekšā. Šāda prakse ir ļooooti retās kafejnīcās (izņemot dienvidzemes).
Jāteic gan, ka vīra paņemtais lasis "bērzu sulu šņabī" bija izcils garšas ziņā. Hmmm diez kā viņi taisa to vodku no bērzu sulām?! Jāteic gan, ka pie laša un kartupelīšiem pagatavotā pašmāju majonēze bija pasaka, ne majonēze. Garša spēj nogalināt :)) Manis paņemtā omlete bija kā jau omlete. Jogurts gan bija interesants. Sākumā par to nebiju sajūsmā, jo mazliet garšoja pēc govs piena, kas man ne sevišķi. Bet izdzēru visu jogurtu un sapratu, ka nevienam veikala jogurtam nav tik laba garša.
Visvairāk mani pārsteidza summa, ko samaksājām: tikai 12 eiro!!!
Vairāk info: http://www.visitestonia.com/en/mahedik-cafe

Te pāris bildes no Mahedik:

bilde Nr.1- tas nu gan bija pārsteigums dabūt lielu krūzi ar ūdeni+greipfrūtiem pa velti, jo šādas extras parasti piedāvā dienvidu restorāniņi (piemēram, Itālijā)...Rīgā uz ko tādu cerēt...hmm... :))






3 komentāri: